Meny Stäng

Om VSFB

VSFB är i första hand tänkt som ett stöd för föräldrar i sorg, men vi strävar även efter att kunna finnas till för syskon och övriga anhöriga.

Samtal med andra drabbade kan vara helt avgörande för sorgebearbetningen. Barnets ålder har ingen betydelse för oss, då vi anser att ett barn är ett barn så länge det finns en förälder som sörjer. Ser du dig som förälder så är du det i våra ögon, vi gör ingen skillnad. Oavsett om förlusten är nylig eller skedde för flera år sedan är alla lika varmt välkomna. Föreningen är uppbyggd av helt vanliga föräldrar som vet hur det känns att förlora ett eller flera barn. Vi vet också att det mitt i sorgen kan kännas oerhört ensamt, frustrerande och motigt i vardagen.

Tillsammans blir vi mindre ensamma!

Första tisdagen i varje månad träffas vi kl 18-20.15 i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler, Fabriksgatan 8, Örebro. Ingen föranmälan krävs.

Varje träff börjar med att vi samlas gemensamt i lokalen Beatles. Där presenterar vi oss för varandra och tänder ljus för våra barn för att sedan dela upp oss i mindre samtalsgrupper. I grupperna delar vi våra tankar, känslor och sorg. Vi berättar för varandra om våra änglabarn/syskon eller så sitter vi bara med och lyssnar. Allt utifrån vad vi själv orkar och vill. Det finns inga måsten och inga krav och självklart stannar allt som sägs inom gruppen. Vi fikar tillsammans under kvällen.

Vi har blandad mamma- och pappagrupp. Vi har även en småbarnsföräldragrupp. I dagsläget har vi har tyvärr ingen aktiv syskongrupp, men är du syskon över 18 år och vill träffas – maila syskongruppen för information: syskongruppen.orebro@vsfb.se eller orebro@vsfb.se så förmedlar vi kontakt med vår stöd/kontaktperson för syskon. Samma plats och tid för alla grupperna.

Välkommen till oss!
Stöd gärna vårt lokala arbete 
Swish: 123 472 86 30
Bankgiro: 5038-7380

Kontakt
orebro@vsfb.se
smabarn.orebro@vsfb.se
syskongruppen.orebro@vsfb.se
070-305 85 39, ordförande Marianne Malm
070-240 25 36, föreningstelefon